Noutăţi

  • „Cânt și Joc pe Hârtibaci” răsună la Agnita

    23.11.2023

    A 27-a ediție a Festivalului - Concurs Naţional al Interpreţilor Cântecului Popular Românesc „Cânt și Joc pe Hârtibaci” se desfășoară în 24 și 25 noiembrie 2023, la Casa de Cultură „Ilarion Cocișiu” din Agnita.

    Agnita e în sărbătoare, căci melodii populare din întreaga țară răsună la Festivalul - „Cânt și Joc pe Hârtibaci”, manifestare organizată de Primăria Orașului Agnita și Casa de Cultură „Ilarion Cocișiu” Agnita, Consiliul Judeţean Sibiu prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul - Junii” Sibiu.

    Vineri, 24 noiembrie, ora 17, vor intra în concurs 15 tineri interpreți din diferite zone folclorice ale țării, care vor face demonstrația calităților vocale și artistice în fața publicului și a juriului de specialitate. Acompaniamentul este asigurat de Orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul - Junii Sibiului”, dirijor Radu Dinescu. Le urăm mult succes concurenților!

    În partea a doua a serii, publicul se va bucura de spectacolul folcloric susținut de formații care activează în cadrul Casei de Cultură „Ilarion Cocișiu”, Clubul Copiilor Agnita, Elevii Școlii de Muzică a Orașului Agnita, Grupul Vocal al Casei de Cultură „Ilarion Cocișiu”, Ansamblurile „Hârtibaciul” și „Cununa”, Teodora Țerbea, Claudia Mihăilă, Adela Oros, Taraful Casei de Cultură „Ilarion Cocișiu”.

    Sâmbătă, 25 noiembrie, vom cunoaște laureații festivalului, în cadrul Galei programate la ora 17. Apoi, într-un regal folcloric, ce poartă semnătura Silviei Macrea, vor performa dansatorii și muzicienii Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului”, alături de soliștii: Alina Bîcă, Robert Târnăveanu, Adrian Neamțu, Răzvan Năstăsescu, Traian Stoiță, Ovidiu Homorodean, Ioana Ștefan, Tin Vasilescu, Roxana Lupu- Vasilescu, Ioan Surdu, Ioana Bogdan-Roman, Felicia Stoian, Marcel Părău, Mariana Anghel. Junii Sibiului vor prezenta momente coregrafice din Transilvania și Banat, și desigur suite de jocuri populare de pe Valea Hârtibaciului, dintre care amintim Rara retișană.

    Spectacolele din cele două seri sunt prezentate de Traian Stoiță.

    În Agnita, tradiția organizării unui festival al muzicii populare românești datează din anul 1995.

    Pentru noi, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul - Junii” Sibiu, manifestările dedicate patrimoniului tradițional sunt deosebit de importante, așa că susținem festivaluri, sărbători locale, formații tradiționale și interpreți din tot județul. La Agnita suntem prezenți la fiecare ediție a acestui festival, implicându-ne cu resurse umane, logistice și asigurând consultanță artistică de specialitate, mai ales că avem o colaborare bună și îndelungată cu reprezentanții instituțiilor din Agnita.

     

    Activitatea CJCPCT „Cindrelul-Junii Sibiului” este posibilă cu finanțarea acordată de Consiliul Județean Sibiu.

    Manager: Silvia Macrea



    Click pentru a deschide o fotografie:



    „Cânt și Joc pe Hârtibaci” răsună la Agnita
    „Cânt și Joc pe Hârtibaci” răsună la Agnita
    „Cânt și Joc pe Hârtibaci” răsună la Agnita