Noutăţi

 • De Paști, ne vedem la TVR!

  30.04.2024

  Junii Sibiului și Nicolae Furdui Iancu vă invită la „Petrecere…cu cântec!”: duminică, 5 mai 2024, ora 21.00, la TVR1. Acest proiect nou, semnat de Iuliana Tudor, readuce în prim plan muzica populară românească și personalități artistice extraordinare ale folclorului românesc.

   În duminica Paștilor, vă invităm în fața micului ecran, la o emisiune de poveste, care are ca protagonist un nume de referință în folclorul românesc, cu o carieră artistică de 45 de ani: Nicolae Furdui Iancu, fiu al Apusenilor, a cărui voce inegalabilă face publicul să vibreze atât pe scenele ţării, cât şi în afara ei.

  Prin emisiunea „Petrecere…cu cântec!” TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. Astfel, Junii Sibiului se alătură unui titan al folclorului românesc, într-un moment de sărbătoare presărat cu muzică interpretată live, surprize, emoţii autentice ale participanţilor și, desigur, dans. Artistului i-au fost alături câţiva dintre cei mai iubiţi interpreţi şi prieteni: Mariana Ionescu Căpitănescu, Viorica Macovei, Dinu Iancu Sălăjanu, precum şi reprezentanţi ai tinerei generații de interpreţi: Tudor Furdui Iancu, Bogdan Toma, Ovidiu Homorodean.

  „Sunt extrem de fericită că îl avem în portofoliul colaborărilor de ani de zile pe domnul Nicolae Furdui Iancu. Este model pentru generații de tineri artiști și personalitate care prin tot ceea ce face, lasă o moștenire culturală importantă. Iată că în acest an aniversar Junii Sibiului 80 continuăm frumoasa colaborare prin două evenimente speciale în luna aprilie: Turneul aniversar din Spania și emisiunea specială de Paști, în cadrul căreia îi veți putea urmări pe Junii Sibiului dansând atât în pași de jocuri populare, cât și în pași de rock-and-roll, vals, tangou. De asemenea, suntem fericiți să vă împărtășim momente speciale în interpretarea Orchestrei Cindrelul, sub bagheta domnului dirijor Cristian Obrejan”, declară Silvia Macrea, manager CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu.

   

  Urmăriți așadar în 5 mai 2024, începând cu ora 21.00, pe TVR 1, emisiunea „Petrecere…cu cântec!” și fredonați, alături de artiști, cântece nemuritoare precum Cetera și glasul meu, Cucuruz cu frunza-n sus, Când m-ajunge câte-un dor, Iubesc femeia, Of inimă…, Să--mi cânți cobzar bătrân ceva, Să nu uităm nicicând să iubim trandafirii…

  Emisiunea se vede simultan şi la TVR Internaţional. Vă asigurăm că merită să petreceți seara de duminică în faţa micului ecran!

   

  Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” funcționează în cadrul CJCPCT „Cindrelul-Junii" Sibiu, a cărui activitate este posibilă cu finanțarea acordată din partea Consiliului Județean Sibiu.

  Coregrafia: Silvia Macrea; Asistent coregraf: Alesea Sas

  Conducerea muzicală: Cristian Obrejan

  Manager: Silvia Macrea  Click pentru a deschide o fotografie:  De Paști, ne vedem la TVR!
  De Paști, ne vedem la TVR!
  De Paști, ne vedem la TVR!
  De Paști, ne vedem la TVR!
  De Paști, ne vedem la TVR!
  De Paști, ne vedem la TVR!
  De Paști, ne vedem la TVR!
  De Paști, ne vedem la TVR!