Noutăţi

 • Tradiții românești în Germania

  05.10.2022

  Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor” și Orchestra de Tineret a Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” sunt promotorii culturii tradiționale românești în Germania, la Întâlnirea Tinerilor pentru Pace/ Jugendbegegnung für den Frieden din Heidelberg.

  Tinerii artiști, coordonați de coregrafii Alesea și Ovidiu Sas și dirijor Adrian Grecu vor prezenta cântece și dansuri populare din județul #Sibiu, dar și din alte zone folclorice ale României.

  Festivalul, dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 16 – 25 de ani, îşi propune să reunească ansambluri folclorice, ambasadori ai culturii tradiţionale, care să promoveze identitatea naţională a țării pe care o reprezintă. Întâlnirile tinerilor pot contribui la o intensificare a înțelegerii între cetățenii țărilor participante, la creșterea respectului pentru fiecare țară şi la recunoașterea dreptului fiecărei persoane de a trăi în linişte şi pace.

  La festival participă ansambluri folclorice din: Ucraina, Republica Moldova, România şi din ţara gazdă, Germania.

  Festivalul este organizat de Societatea pentru Literatură, Muzică şi Artă A. I. CUZA, în perioada 6 – 10 octombrie 2022, la Bürgerzentrum.  Click pentru a deschide o fotografie:  Tradiții românești în Germania
  Tradiții românești în Germania
  Tradiții românești în Germania
  Tradiții românești în Germania