Noutăţi

 • Aniversare Mariana Anghel şi recital Nicolae şi Tudor Furdui Iancu la TVR 1

  23.09.2022

  A cincea parte a înregistrărilor de la Festivalul de Folclor „Cântecele Munţilor”, Sibiu 2022 ne propune întâlniri cu cântecul şi dansul românesc, din ţară şi de peste hotare. Pe 25 septembrie, de la ora 21.00, Iuliana Tudor ne aşteaptă la TVR 1, pentru o seară de emoţie şi suflet românesc.
  Ansambluri din Mexic, Bulgaria, Serbia sau Turcia, alături de câteva dintre cele mai reprezentative ansambluri şi voci ale folclorului românesc ne-au încântat timp de patru seri de duminică.
  Ne bucurăm, aşadar, duminică seară, de programele artistice oferite de Ansamblul „Dor Transilvan”, alături de Iulia Bucur și Adriana Irimieș, Ansamblul „Doina Aiudului”, Călin Brăteanu alături de Taraful „Obcina” și Grupul folcloric „Bistrița aurie”.
  Seara continuă cu momentele aduse în faţa publicului sibian de Orchestra de muzică populară a românilor din Voivodina, condusă de Roman Bugar, alături de Stana Stepanescu și Bojidar Ciobotin, Mariana Anghel - artista care anul acesta a sărbătorit, pe scena de la Sibiu, 40 de ani de activitate artistică, Adriana Anghel, Nicolae Furdui Iancu și Tudor Furdui Iancu.
  Spectacolul se vede şi în afara graniţelor ţării, la TVR Moldova şi TVR Internaţional, tot duminică seară, de la ora 21.00.

  Festivalul Internațional de Folclor „Cântecele Munților” este un proiect cultural care transformă Sibiul într-o veritabilă capitală a folclorului și tradițiilor de pretutindeni. 600 de artiști din țară și din străinătate au răspuns prompt invitației organizatorilor și în acest an. Consiliul Județean Sibiu și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul - Junii” Sibiu au organizat a 47-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Cântecele Munților”, în perioada 2-8 august 2022, la Sibiu. Televiziunea Română este coproducător al festivalului şi difuzează cele mai frumoase dintre spectacolele desfăşurate la Sibiu.

  Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu 
  Director festival: Silvia Macrea
     Click pentru a deschide o fotografie:  Aniversare Mariana Anghel şi recital Nicolae şi Tudor Furdui Iancu la TVR 1
  Aniversare Mariana Anghel şi recital Nicolae şi Tudor Furdui Iancu la TVR 1
  Aniversare Mariana Anghel şi recital Nicolae şi Tudor Furdui Iancu la TVR 1
  Aniversare Mariana Anghel şi recital Nicolae şi Tudor Furdui Iancu la TVR 1
  Aniversare Mariana Anghel şi recital Nicolae şi Tudor Furdui Iancu la TVR 1