Noutăţi

 • Festivalul de Folclor „Cântecele Munţilor” continuă la TVR 1

  07.09.2022

  Partea a treia a înregistrărilor de la ediţia 2022 a festivalului cuprinde momente oferite de ansambluri din Bulgaria şi Mexic, dar şi recitaluri ale câtorva mari artişti ai folclorului românesc. Iuliana Tudor ne aşteaptă la un nou spectacol plin de culoare şi muzică autentică pe 11 septembrie, de la ora 21.00, la TVR 1.

  După două seri de duminică în care ne-am bucurat de spectacolul oferit de cele trei generaţii ale Ansamblului Junii Sibiului şi invitaţii lor, pe scena Festivalului de Folclor „Cântecele Munţilor", Sibiu 2022, pe 11 septembrie vedem la TVR 1 selecţiuni din cele trei seri ale evenimentului.

  Scena a vibrat pe ritmuri tradiționale din Mexic şi Bulgaria, prin programele artistice susținute de Ansamblul Del Bernal, respectiv Ansamblul Iskra, în cadrul evenimentului muzical desfășurat sub genericul „Folclorul uneşte”.

  Tot pe 11 august, urmărim un program muzical susținut de cinci tineri lansați de Televiziunea Română, a căror prietenie a fost și este sudată de muzică și voie bună: Oana Tomoiagă, Gabriel Dumitru, Andreea Haisan, Paul Ananie, Alexandru Brădățan.

  Programul serii de duminică se încheie cu microrecitalul susținut în Piaţa Mare din Sibiu de artişti de seamă ai folclorului românesc: Niculina Stoican, Andreea Voica, Mariana Deac, Mariana Ionescu Căpitănescu, Ionuț Fulea, Dinu Iancu Sălăjanu.

  Spectacolul se vede şi în afara graniţelor ţării, la TVR Moldova şi TVR Internaţional, tot duminică seară, de la ora 21.00.

  *** Organizatorii Festivalului Internațional de Folclor „Cântecele Munților” 2022: Consiliul Județean Sibiu și CJCPCT „Cindrelul - Junii” Sibiu

  Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu

  Parteneri: TVR, Muzeul ASTRA, Cricova

  Director festival: Silvia Macrea  Click pentru a deschide o fotografie:  Festivalul de Folclor „Cântecele Munţilor” continuă la TVR 1
  Festivalul de Folclor „Cântecele Munţilor” continuă la TVR 1
  Festivalul de Folclor „Cântecele Munţilor” continuă la TVR 1
  Festivalul de Folclor „Cântecele Munţilor” continuă la TVR 1